Noten lekker en gezond


Als u via onze website de heerlijke geur van gebakken pinda's en noten zou kunnen ruiken dan liep het water nu in uw mond. Dagelijks branden we zelf onze noten en pinda's op een professionele manier zodat onze klanten verzekerd zijn van verse producten.


Top 5 van gezondste noten en wat ze voor het lichaam kunnen doen!

Amandelen voor de hersenen en spijsvertering

De zoete amandelen worden beschouwd als één van de gezondste noten. Ze zijn rijk aan mineralen en vitamines en zijn goed voor de hersenen, het hart en de spijsvertering. Dagelijks een handje amandelen
kan al helpen om uw cholesterol te verlagen en de kans op diabetes, hart- en vaatziekten te verkleinen. 

Cashewnoten tegen vermoeidheid en stress

Cashewnoten bevatten zeer veel vitaminen en mineralen. Twee handjes cashewnoten per dag kan een tekort aan mangaan, kalium, magnesium, ijzer, zink, seleen, fosfor en koper voorkomen. Maar wanneer u meernoten wilt eten om echte gezonde vetten binnen te krijgen, dan is het beter om een ander soort noot te kiezen, die minder zoet en olieachtig is. 

Hazelnoten als vervanger voor vlees

De hazelnoot is een zeer goed alternatief voor wanneer u weinig tot geen vlees eet. De hazelnoot bevat een grote hoeveelheid proteïnen, koolhydraten, vezels, ijzer, calcium en vitamine E.

Macademia noten voor gewichtsafname

Deze noten bevatten zoveel vitamines dat, 100 gram, 100% van aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine b1 bevat. Tevens zijn deze goed tegen hart- en vaatziekten. Het eten van macadamia noten zorgt ervoordat er minder cholesterol vasthecht aan de aan de bloedvaten, waardoor de kans op aderverkalking verkleint en de kans op een hoge bloedruk verkleint.Ook is uit een recent onderzoek gebleken dat het eten van macademia noten niet alleen een zeer goed effect heeft op het bloed, maar ook dat u snel overtollig lichaamsgewicht verliest. 

Pistachenoten tegen aderverkalking

De pistachenoot is een geweldige leverancier van proteïnen, gezonde vetten en mineralen. De vetten zijn onverzadigd en daarom niet-dikmakend. Ook zorgen pistachenoten ervoor dataderverkalking vermindert, waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt. 

Walnoten stimuleren de darmfuncties

Walnoten zijn zeer rijk aan vitaminen en mineralen en hebben meerdere geneeskrachtige eigenschappen. Mensen met een stofwisselingsstoornis of verstopping, kunnen geholpen worden door het eten van walnoten.De walnoot zorgt ervoor dat de darmen weer gestimuleerd worden. Tevens zorgt het ook voor een soepel en gezond hart. 


Noten gezond? JAZEKER!!